Aceasta reteta de ciorba este foarte delicioasa si usor de facut. Nu oricui ii place ciorba de burta insa aceasta imitatie facuta cu ciuperci va fi pe gustul tuturor. Timpul de preparare este si el scurt deoarece ciupercile fierb mult mai repede decat burta asa ca este un motiv bun sa incercam sa o preparam.

Ingrediente:

  • 1kg de ciuperci pleurotus (romanesti, din piata)
  • 3 morcovi
  • pastarnac
  • ardei gras rosu, galben
  • ceapa
  • ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri de oua (optional)
  • sare, piper

Se toaca ceapa si se pune la calit in unt sau ulei. Se rad morcovii si se adauga si ei peste ceapa apoi incepem sa adaugam si ciupercile care se taie in lung, sub forma unor fasii. Se adauga treptat in oala si se calesc putin. Se adauga cam o cana de apa si se fierbe cam 10-15 minute(ca pe mancare, nu se adauga multa apa pentru a lasa ciupercile sa fiarba inabusit). Dupa ce legumele s-au calit, se adauga ardeiul gras si se completeaza cu apa apoi se mai fierbe pentru 10-15 minute. La sfarsit se amesteca smantana cu ouale si usturoiul maruntit. Se adauga putina zeama din ciorba in smantana, pentru omogenizare, iar apoi aceasta compozitie se adauga in mancare. Se da un clocot si gata este ciorba. La servire se presara patrunjel. Pofta mare!

Advertisements