Este sezonul fructelor rosii, capsuni, cirese, visine. Piata este plina cu aceste bunatati si este recomandat sa consumam cat mai multe pentru a ne vitaliza cu vitamine si minerale. Preferabil este sa consumam fructele crude, asa ca o tarta cu capsuni este o reteta ideala care combina dulcele cu fructele proaspete.

Ingrediente blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 50 g zahar
  • un galbenus de ou
  • o lingura de apa
  • praf de sare

Ingredienete crema:

  • 0.5 l lapte
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt

Preparare blat:

Intru-un bol, adaugati untul la temperatura camerei si faina. Se amesteca cu mana untul cu faina, se safarama intre degete pana cand obtinem o pasta nisipoasa. Se adauga zaharul, galbenusul de ou, apa si sarea si se amesteca bine. Se face o bila din aluat care se pune la frigider pentru jumatate de ora.

Preparare crema:

Se pune laptele la fiert si intre timp se bat galbenusurile de ou cu zaharul si faina. Cand laptele da in fiert, se toarna incet peste crema de galbenusuri, amestecand in continuu. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca. Se lasa pana cand crema incepe sa se ingroase apoi se ia de pe foc si se adauga untul, amestecand pana cand se topeste. Se lasa la racit.

Finalizare:

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde. Se pregateste o tava pentru tarta, care se unge cu putin unt. Eu am intins aluatul pe o foaie de copt, asa ca am pus tava de tarta peste aluat si l-am rasturnat folosindu-ma de foaia de copt. Se uniformizeaza aluatul in tava, se taie surplusul de pe margine. Se da la copt pentru 15-20 minute. Dupa ce am scos blatul de la cuptor il punem la racit apoi adaugam crema rece si ornam cu capsuni proaspete.

 

 

Advertisements