De obicei faceam ardei umpluti mai in mijlocul verii, cand incepeau sa apara prin piete adevaratii ardei romanesti insa vara aceasta am luat-o putin inainte. Am gasit ardei gras in piata, mi s-a spus ca este romanesc de sera. Culoarea este mai spre verde si au forma putin lunguiata, se aseaza mai greu in oala, dar sunt la fel de gustosi. Carne tocata am avut de acasa, de la craciun.

Ingrediente:

  • 800 g carne tocata de porc (sau pui, vita, curcan)
  • 12 ardei grasi
  • jumatate de cana de orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • pasta de rosii
  • cimbru, sare, piper, ardei iute

Se spala ardeii si li se decupeaza capacul. Se pregateste apoi umplutura, se adauga peste carne: ceapa tocata cubulete, morcovul ras, orezul spalat, sare, piper, cimbru si 3 linguri de pasta de rosii. Se amesteca bine cu mana pana cand compozitia se omogenizeaza. Se umplu ardeii si se aseaza in oala in cerc. Se completeza cu apa pana cand ardeii sunt acoperiti apoi se adauga cateva frunze de dafin si se pun la fiert aproximativ 30-35 de minute dupa care se amesteca doua linguri cu faina cu apa si zeama fierbinte din ardei si se adauga in oala. Se mai lasa 10 minute pe foc apoi pentru un plus de gust se pune oala la cuptor pentru ca ardeii sa faca o crusta. Se servesc cu smantana de la tara.

Advertisements